Case 3

Warner Bros. België

Een kleine tien jaar geleden kwam Warner Bros. België aankloppen bij GoCreate-oprichter Dietrich, met de vraag om hun netwerk te configureren na de aankoop van een nieuwe postproductie-installatie. De samenwerking groeide uit tot een (h)echt partnerschap. Vandaag neemt GoCreate nog altijd een belangrijke adviesrol op, én staan we in voor de production storage van Warner Bros. België. Als je weet dat de tv- en filmproducent in ons land maar liefst 900 terabyte aan opslag vult, besef je hoe cruciaal die bijdrage is. Talle Leyssens, Chief Technology bij Warner Bros. België, waardeert het enorm dat hij al bijna een decennium op GoCreate kan vertrouwen

Switchen als startpunt

Talle Leyssens: “Een achttal jaar geleden heeft Dietrich onze switchen geconfigureerd nadat we een nieuwe postproductie-installatie hadden besteld. Het klikte, en geleidelijk aan is hij meer en meer voor ons gaan werken. Na een tijdje zat Dietrich één tot twee dagen per week bij ons, en maakte hij echt deel uit van het team.” Concreet was er onder meer extra werk aan de winkel toen Warner Bros. en Eyeworks in 2014 samensmolten en de security-vereisten verstrengden.

Trusted partner network

GoCreate stond in voor het bouwen en beveiligen van het volledige IT-netwerk bij Warner Bros. België. Daar ging een heel traject aan vooraf, waarbij de Trusted Partner Network of TPN als leidraad diende. De Motion Picture Association riep deze standaard in 2018 in het leven om de veiligheid van alle film- en videobedrijven te waarborgen. Ook nu nog springt GoCreate bij wanneer Warner Bros. België nieuwe processen wil installeren. We zorgen voor ondersteuning vanuit technisch perspectief, terwijl het team van Warner Bros. de juridische kant afdekt. Concreet nemen we gevoeligheden in de systemen weg, beveiligen we servers en laptops, en zorgen we voor password policies. We dichten elke lek, ook wanneer Warner Bros. met andere leveranciers in zee gaat.

Production storage met Dell Isilon

Verder sloegen GoCreate en Warner Bros. de handen in elkaar bij de zoektocht naar een nieuwe production storage. Talle: “Ik wou een oplossing die meer veiligheid bood dan diegene waar ik toen mee werkte, en zo zijn we uitgekomen op Dell Isilon. Er zijn op dit moment niet veel partners die dit type productieserver kunnen integreren, en enkel GoCreate boezemde mij vertrouwen in. Zij hebben hier een expertise in opgebouwd die ik bij geen enkele andere integrator terugzie.” Het belang van GoCreate als partner voor production storage valt niet te overschatten. Talle: “Er staan nu vijf films en zes fictiereeksen op onze server, en voor miljoenen aan rushes. Als daar iets mee gebeurt, zou ons dat veel geld kosten. De uptime moet constant zijn, en GoCreate zorgt daar ook voor. Het team doet ‘s nachts patches, zonder dat ik mij daar zorgen om hoef te maken.”

GoCreate als sparringspartner

Verder vervult GoCreate na al die jaren nog altijd een belangrijke consultancy-rol voor Talle en zijn team. Zo hebben we de Office 365-migratie in goede banen geleid, en zitten we mee aan tafel wanneer er vanuit de Amerikaanse hoofdzetel complexe IT-vragen komen of wanneer er bijvoorbeeld een nieuwe firewall gekozen moet worden. Dan zetten we de pet van Warner Bros. op, en geven we onder meer advies over de specificaties die nodig zijn. “GoCreate is op dat vlak echt een hele waardevolle sparringpartner,” benadrukt Talle. Daarnaast neemt vanuit Amerika de vraag naar centralisatie nog steeds toe. GoCreate neemt deel aan vergaderingen om het IT-aspect van dat proces in goede banen te leiden en als klankbord van Warner Bros. België op te treden.

Betrokkenheid en sectorkennis

Talle waardeert de voeling met de business die GoCreate aan de dag legt. “Er zijn niet zo veel IT-integratoren die begrijpen wat broadcast is; die weten wat we doen zonder dat we iets moeten uitleggen. Dietrich kent de gevoeligheden en moeilijkheden van onze sector, omdat hij er ooit zelf in aan de slag was. Die kennis is van onschatbare waarde,” vindt Talle.

Bovendien toont GoCreate volgens hem een bijna ongeëvenaarde betrokkenheid. “Dietrich is oprecht bezorgd om hoe goed iets draait. Als er wat misloopt, zullen anderen misschien eens een mailtje sturen, terwijl Dietrich effectief bij ons komt zitten tot het probleem is opgelost,” zegt Talle. “En daarvoor hoeft hij niet eerst een offerte of een project aan te maken: hij begint gewoon te werken, omdat hij het belang van onze systemen begrijpt. Dat ‘level of involvement’ is ongezien.”

De conclusie? “Ik ben oprecht blij met de services die GoCreate al jaren levert,” besluit Talle.