Case 2

Hotel
hungaria

Met straffe producties zoals Dagelijkse kost, Huis Gemaakt, Onze Natuur, Hoodie en Olly Wannabe staat de reputatie van Hotel Hungaria als een huis. Maar het media- en marketinghuis doet al even straffe dingen op het vlak van security. Olivier Struyven, CTO en hoofd Postproductie, vertelt hoe Hotel Hungaria besloot om proactief een securitytraject op te starten. Het Trusted Partner Network (TPN) van de Amerikaanse Motion Picture Association dient daarvoor als leidraad, terwijl GoCreate als partner optreedt – naast hun rol als algemene IT-partner. Olivier: “Dankzij de ondersteuning van GoCreate hebben we geen interne IT-dienst nodig. GoCreate denkt met ons na over optimalisaties, net zoals interne IT’ers zouden doen.”

Van fibernetwerk tot firewall

Tien jaar geleden startten Hotel Hungaria en GoCreate een partnership voor de installatie van een 10G-fibernetwerk. Dit project vormde het begin van een mooie en lange samenwerking. Er volgden tal van nieuwe projecten: een mailserver, een dataserver, firewalling, internet access én active directory op zowel hard- als software vlak (van de levering van de servers tot de configuratie).

Vandaag levert GoCreate nog steeds als vaste leverancier al deze services. De samenwerking breidt zelfs jaar na jaar uit: van onder meer LTO-services en het volledige data- en videonetwerk – zowel het 10G-netwerk als het office-netwerk – tot de wifi, firewalls en servers. “Door ons partnership met GoCreate is ons netwerk steeds operationeel. De monitoringsystemen en geplande updates zorgen voor een veilig en zorgeloos netwerk”, zegt Olivier.

Gespecialiseerde kennis en ervaring

Olivier waardeert vooral de uitgebreide kennis van, en ervaring met, video networking die GoCreate kan voorleggen: “De combinatie van een videonetwerk en een gewoon netwerk zorgt vaak voor problemen. Wij hebben daar nooit last van. De kracht van GoCreate ligt in het feit dat ze in ‘high bandwidth’-omgevingen een mooie balans vinden tussen servers en workstations én zorgen dat gebruikers met de juiste rechten probleemloos hun taken kunnen uitvoeren én zorgen dat gebruikers met de juiste rechten probleemloos hun taken kunnen uitvoeren.” 

Verder apprecieert Olivier het feit dat GoCreate Hotel Hungaria meeneemt in de constante IT-evolutie. “Vanuit een goed begrip van de minimum requirements komen ze met een oplossing die werkt, en die ook bijzonder lang blíjft werken.

TPN doorlichtingstraject

Proactieve houding

In 2021 begonnen Hotel Hungaria en GoCreate aan een security-doorlichtingstraject. Daarbij vormen de richtlijnen van het Trusted Partner Network van de Motion Picture Association de leidraad. Die leidraad is op zijn beurt gebaseerd op ISO 27000, een reeks normen rond ‘information security’. Hotel Hungaria koos daarmee doelbewust voor proactiviteit, want het merendeel van de Belgische mediasector hanteert de TPN-standaard nog niet, maar neemt eerder een afwachtende houding aan. Dit kan echter problemen opleveren wanneer pakweg Netflix een opdracht geeft en de TPN-benchmarks plots halsoverkop moeten gehaald worden. Hotel Hungaria zet in op veiligheid voor hun klanten en content met een stapsgewijze verbetering van hun security posture, zodat ze helemaal klaar zijn voor de toekomst.  

Steeds bredere waaier

Het security-traject begon met een audit en
een gap analyse, waaruit een concrete checklist voortvloeide. GoCreate neemt daarvoor momenteel alles rond digital security onder de loep voor Hotel Hungaria, van password policies tot firewalls. Olivier: “We werken in sprints en met tussentijdse evaluaties, waarna we telkens de focus voor de volgende periode bepalen.” Op de middellange termijn zouden bijvoorbeeld ook de camerabewaking en badgecontrole bij Hotel Hungaria aan de beurt zijn, terwijl op de lange termijn en met behulp van partners een steeds bredere waaier gecoverd zou worden.

“We worden prima begeleid door GoCreate”, vindt Olivier. “Dietrich en zijn team geven ons een duw in de juiste richting zodat we ook in de toekomst nog veiliger kunnen werken binnen de richtlijnen van TPN. Ze helpen ons echt om onze werking veiliger te maken.” Er is regelmatig een GoCreate-expert ‘on site’ bij Hotel Hungaria om de noden en problemen ter plekke aan te pakken. “GoCreate is dus niet zomaar een leverancier die we af en toe eens inschakelen”, besluit de CTO en hoofd Postproductie van Hotel Hungaria. “Het is een echte partner.”